Standaard proefschrift omslag

Bij Persoonlijk Proefschrift maken we onderscheid tussen twee soorten omslagen: een standaard en een custom omslag. In het Persoonlijk Proefschrift-pakket zit een standaard omslag, in ons Premium pakket zit een custom omslag.

In dit artikel leggen we helder uit wat een standaard omslag inhoudt, zodat je een goed beeld krijgt van wat je kunt verwachten van de vormgeving van een standaard omslag. Er is een aparte pagina voor meer informatie over een custom proefschrift omslag.

Kaders voor een standaard omslag

In principe is de opbouw van een standaard omslag simpel: je vormgever plaatst een door jou aangeleverde afbeelding en geeft de tekst op het omslag vorm. De uitnodiging (meestal in de vorm van een boekenlegger) valt hier ook onder.

Dit klinkt heel afgebakend, maar er is veel mogelijk: het belangrijkste om te onthouden is dat we geen uitgebreide bewerkingen kunnen doen van de afbeelding die je aanlevert, maar deze simpelweg plaatsen zoals jij wilt. Bij een standaard omslag verzorgen we geen op maat gemaakte illustraties.

Een standaard omslag op een rij

  • Jij levert een afbeelding aan van goede kwaliteit. Mocht je twijfelen of de resolutie hoog genoeg is, kan je vormgever dat voor je checken en het je laten weten.
  • De achtergrondkleur van je omslag is inbegrepen.
  • Het beeld kan meerdere keren geplaatst worden op bijvoorbeeld de voor- en achterkant en boekenlegger. Als de kwaliteit hoog genoeg is kan het beeld ook het gehele omslag bedekken.

  • Je vormgever plaatst deze op je omslag. De positie, het formaat en het bijsnijden van het beeld zijn hierbij inbegrepen.
  • De vormgeving van de tekst op de voor- en achterkant, rug en boekenlegger is inbegrepen. Dat wil zeggen dat het lettertype, het formaat en de positie van de tekst naar jou wensen wordt vormgegeven.
  • Je ontvangt na het intakegesprek een concept voorstel. Je kunt daar 3 keer feedback op geven, daarna ontvang je het definitieve omslag.

Een aantal van onze proefschrift omslag ontwerpen:


Onze vormgevers ontwerpen graag je binnenwerk maar zijn daarnaast ook erg goed in (custom) omslagen. Elke week voegen we omslagen toe waardoor je altijd nieuwe inspiratie op kunt doen.

Een klein beetje custom?

Mocht je een afbeelding hebben die licht bewerkt moet worden, dan is dit altijd mogelijk. Het is alleen erg lastig in te schatten hoeveel tijd dergelijke bewerkingen kosten. In overleg met je vormgever kun je voor een meerprijs van €30,-/uur (ex. BTW) extra bewerkingen laten doen. Na het overleg kan je vormgever je een indicatie geven van het aantal uur dat het zal kosten.
Let er wel op dat deze uren soms hoger uitvallen dan verwacht – niet alles is van tevoren te voorzien. Bij een custom proefschrift omslag weet je zeker dat alles inclusief is – mocht je dus veel bewerkingen overwegen, is dat wellicht een goede optie voor jouw proefschrift omslag. Overleg dit altijd van tevoren goed met de coördinator en je vormgever, zodat zij op de hoogte zijn en we je zo goed mogelijk kunnen helpen.

Het juiste beeld voor je proefschrift omslag

Misschien weet je direct al welk beeld je op je omslag wilt plaatsen. Mocht dat niet zo zijn, dan denken we graag met je mee. Je kunt bijvoorbeeld via ons voor €25,- per beeld een afbeelding van Shutterstock.com aanschaffen. Op onze kennisbank lees je meer over dergelijke (gratis) stock foto websites.

Mocht je er niet uitkomen, dan zoekt je vormgever graag met je mee. Als je echt geen inspiratie hebt kun je je vormgever ook altijd vragen om mee te denken. Houdt wel in gedachten dat de tijd hiervoor binnen een standaard omslag beperkt is.

Veel voorkomende vergissingen bij een standaard omslag

Bewerkingen van een beeld?

Een ogenschijnlijk eenvoudige bewerking kan soms veel tijd kosten, afhankelijk van de bewerking en de precieze specificaties van het beeld. Het uitsnijden van een object uit een beeld (of het weghalen van de achtergrond) kan bijvoorbeeld soms met één klik, maar vaak moeten de contouren handmatig uitgesneden worden; iets wat aanzienlijk meer tijd kost. Bespreek je wensen altijd met de coördinator of je vormgever.


Type omslag op basis van eindresultaat

Een ander veel voorkomende verwarring is het beoordelen van een standaard of custom omslag op basis van het eindresultaat. Dit komt door het gigantische en diverse aanbod van beeld databanken. Op basis van alleen het eindresultaat kun je dus niet beoordelen of dit beeld beschikbaar was en op het omslag geplaatst is (zoals in een standaard omslag), of dat een vormgever het zelf gemaakt of geschilderd en nabewerkt heeft (een custom omslag). Heb je een specifiek voorbeeld van onze website in gedachten en twijfel je of het standaard of custom was? De coördinator kan dit voor je controleren.

Custom omslag

custom proefschrift omslag

Voor dit proefschrift omslag heeft onze vormgever Elisa op basis van de wensen van de klant een aquarel gemaakt. Deze is ingescand, bewerkt en op het omslag geplaatst.

Standaard omslag

standaard proefschrift omslag

Voor dit proefschrift is een beeld van Shutterstock gebruikt. Op basis van het omslag kun je niet beoordelen of dit custom gemaakt is of dat er een bestaand beeld is gebruikt.

Wat klanten over ons zeggen:


Een zeer prettige samenwerking met een mooi eindresultaat.

Zeer prettige samenwerking gehad! Ilse reageert snel op vragen en verzoeken. Het eindresultaat is een heel mooi boekje en kaft. Zeer strakke

Jimme Wiggers

Keep up the good work! I was very happy with our collaboration

Ik had heel goed contact met Marilou, ze wist precies te vertalen wat ik wilde in een perfecte omslag. Ze leefde ook echt met mij mee, ik merkte aan haar dat ze zelf ook echt heel graag wilde dat het een perfecte omslag

Najiba Chargi

Working together with Birgit has been an absolute pleasure

Great communication, always on time with the proofs, and great attention to

Bastiaan
Bekijk alle beoordelingen