Hoe ziet een gemiddeld proefschrift eruit?

Wij hebben al honderden proefschriften opgemaakt over de jaren heen. Dat maakt dat onze vormgevers ervaren zijn maar ook dat wij veel statistieken hebben over hoe een proefschrift is opgebouwd. In dit artikel delen wij hoe een ‘gemiddeld proefschrift’ eruit ziet.

De vraag hoe ziet een gemiddeld proefschrift eruit wordt nog weleens aan ons gesteld. Ons antwoord is dan altijd: ‘dat maakt niet uit’. Het gaat er namelijk niet om hoe een ander zijn of haar proefschrift heeft geschreven en opgemaakt maar om de kwaliteit van jouw onderzoek en de originaliteit van de vormgeving. Echter hebben wij toch eens de statistieken erbij gepakt om een beeld te geven van hoe collega promovendi een proefschrift schrijven. Wij hebben gekeken wat de gemiddelde lengte van een proefschrift is en hoeveel tabellen dan wel figuren er nou in een proefschrift staan.

Denk eraan dat deze getallen gemiddeldes zijn. Elk onderwerp vereist een andere opbouw, zo heeft een microscopie onderzoek veel meer afbeeldingen dat een statistische analyse.


Een gemiddeld proefschrift heeft:
190 pagina’s
26 figuren
20 tabellen

Jouw proefschrift wijkt misschien iets af van deze getallen, dat is geen probleem voor ons! Wij werken met een vaste prijs voor de vormgeving van jouw gehele proefschrift. Het maakt dus niet uit of jouw proefschrift uit iets meer pagina’s, figuren of tabellen bestaat.

Toch onzeker of jouw proefschrift technisch goed opgebouwd is? Doe dan een aanvraag en wij doen vrijblijvend een bestanden check om te kijken of jouw proefschrift klaar is om te drukken of vorm te geven.

Gerelateerde artikelen