Op dit moment zijn wij niet op zoek naar nieuwe vormgevers, maar voel je vrij om een open sollicitatie te sturen.

Wij zijn op zoek naar nieuwe vormgevers, we zien je sollicitatie graag tegemoet!

Leuk dat je interesse hebt om bij ons te solliciteren!

Wij werken tot nu toe met een groep freelance vormgevers. Omdat de vraag naar vormgeving alsmaar toeneemt zijn we nu op zoek naar 1 of 2 vormgevers die in vaste dienst voor ons willen werken. 

Wat ga je doen?


Voor ons kernteam zijn wij op zoek naar een DTP vormgever die het leuk vindt om bij te leren. Als vormgever bij Persoonlijk Proefschrift verzorg je de vormgeving van zowel het binnenwerk als de omslag van een proefschrift en werk je deze uit tot drukklare bestanden. Je voert dit werk enerzijds uit binnen bestaande kaders en anderzijds wordt er van jou een creatieve inbreng verwacht.


Wij zoeken iemand voor 24-32 uur per week. Je primaire werk zal bestaan uit het vormgeven van binnenwerken en omslagen, maar er zijn veel andere taken te doen binnen onze organisatie. Denk hierbij aan het onderhouden van de website, het helpen van andere vormgevers of het ondersteunen van onze coördinator. Je kunt je werktijden flexibel indelen. Ons team werkt veel vanuit huis.


Ben jij een goede DTP-er die energie krijgt van elk puntje op de i en heb je zin om een echte InDesign pro te worden, dan nodigen we je uit om verder te lezen!

Wie zoeken wij?


Een vormgever in vaste dienst voor 24-32 uur met de volgende eigenschappen:

 • Communicatief sterk, vriendelijk en zorgvuldig;
 • Ervaren in contact met klanten, en bewust van de verantwoordelijkheid die dat inhoudt;
 • Ervaren met InDesign (daarnaast met Photoshop en Illustrator);
 • Bereid om je werkwijze in InDesign aan te passen aan die van ons;
 • Leergierig en open voor feedback en hoe die toe te passen;
 • Planmatig en aandachtig – ook onder tijdsdruk nauwkeurig kunnen werken;
 • Zelfstandig met een verantwoordelijkheidsgevoel voor het gehele proces;
 • Secuur met een natuurlijk oog voor detail;
 • Gezellig en sociaal voor bij ons team.

Het team


Ons kernteam bestaat uit 5 personen, daarnaast hebben we een grote groep enthousiaste en verantwoordelijke vormgevers die zelf hun werktijden bepalen vanuit huis. Elke vormgever werkt individueel aan zijn opdracht, maar kan hierbij blind vertrouwen op de steun en het advies van andere vormgevers en het kernteam.

Onze coördinator Saskia is het centrum van onze organisatie en verantwoordelijk voor alle opdrachten. Eduard is verantwoordelijk voor de opleiding en begeleiding van vormgevers. Marilou is één van onze meest ervaren vormgevers. Robbert houdt zich bezig met alle automatisering in InDesign en Matthijs verbetert de werkwijze en alle processen die ons werk met zich meebrengt. Met zijn vijven vormen we een gezellig en hecht team en vergaderen we wekelijks over de stand van zaken.

Wie zijn wij


Hoewel wij proefschriften vormgeven, draait het bij ons om de mensen die (minimaal) vier jaar lang met bloed, zweet en tranen aan deze proefschriften hebben gewerkt: de promovendi. Daarom gaan onze vormgevers op een communicatief sterke, maar ook informele en persoonlijke manier om met onze klanten. Dit is ook de reden dat bij ons een gezellige en betrokken cultuur hoog in het vaandel staat. Als je graag onderdeel uitmaakt van een team met ondernemende, betrokken en met name gezellige mensen, ben je bij ons aan het juiste adres ;-).

Wij komen elke maandag samen in ons kantoor in Utrecht, de rest van de week werken we vanuit huis (of andere locaties). Doordat we bureaus verhuren in ons kantoor heerst er wel altijd een gezellige en collegiale sfeer.

Een kleine selectie uit ons team:

Camiel Lemmens

vormgever

Harma Makken

vormgever

Anke Muijsers

vormgever

Rowen Aker

vormgever

Wij bieden


 • Als eerste krijg je van ons een opleiding tot volwaardig vormgever gespecialiseerd in proefschriften. Onze vormgevers hebben al honderden proefschriften vormgegeven: door deze kennis met jou te delen en inzichtelijk te maken worden we als team steeds sterker en leer jij alle ins ’n outs van InDesign. Je gaat dus met vertrouwen aan de slag. Je wordt bij ons intern opgeleid op het gebied van vormgeving van proefschriften.
 • Flexibele werktijden en -locaties: jij bepaalt wanneer je wilt gaan werken en waar je dit doet. Je weet zelf het beste hoe je goed kunt plannen en zo het meeste uit jouw werk haalt.
 • Een marktconform salaris: omdat wij nog niet eerder een vormgever in dienst hebben gehad is er nog geen loon bekend. Afhankelijk van je ervaring en leeftijd zullen we een passend aanbod doen. Hiervoor gebruiken wij de loonwijzer.

Dus, je wilt met ons werken?


We horen graag meer over wie jij bent en waarom jij geschikt zou zijn om met ons samen te werken. Zet dit dan ook in je motivatie. Als een bepaalde studie of specifieke werkervaring relevant is horen we dat graag. Let in elk geval op de criteria en toelichting die op deze pagina staan, dan weet je waar we naar op zoek zijn.

Mocht je een portfolio hebben willen we deze natuurlijk graag zien. Zo niet, is dat niet erg, maar verzamel dan een paar voorbeelden van je werk.


LET OP Onderstaande knop gaat naar een pagina die is ingericht voor freelance vormgevers die voor ons willen gaan werken. Omdat het belangrijk is dat je de video ziet en het formulier invult vragen we je dit wel te doen, maar let erop dat het niet helemaal passend is bij deze functie.

Ik wil graag solliciteren