Het vormgevingsproces van je proefschrift: van tekst naar boek

We leggen je graag in 5 korte stappen uit hoe het vormgevingstraject met jouw persoonlijke vormgever zal verlopen. Het traject van de vormgeving kan verdeeld worden in 3 fases:

  1. Vaststellen van de vormgeving door middel van een vormgevingsproef.
  2. Vormgeven van het gehele proefschrift.
  3. Het maken van een proefdruk en doorvoeren van correcties.

Jouw vormgever begeleidt je tijdens dit gehele traject, onderstaande stappen worden tijdens het eerste telefoongesprek nogmaals doorgenomen. Mocht je vragen hebben dan kunt je het beste contact opnemen met de coördinator van Persoonlijk Proefschrift.

Geen twijfel en direct je proefschrift laten vormgeven voor €599?

Direct vrijblijvend aanvragen

Of bel +31 (0) 30 207 27 07


Ons proces in 5 stappen

Stap 1 – Bereid je voor

Een goede voorbereiding is het halve werk.
In de voorbereiding valt er al veel te doen om een vliegende start te maken met de vormgeving van jouw proefschrift. Het is natuurlijk van belang om (een gedeelte van) de inhoud van het proefschrift op de juiste manier aan te leveren, dit versnelt en versoepelt het gehele vormgevingsproces. Maar zorg ook dat je op tijd begint en alvast een aantal voorbeelden van proefschriften bekeken hebt zodat je weet wat jouw voorkeur is.

> Lees meer over hoe jij goed voorbereid begint aan de vormgeving van jouw proefschrift in een van onze artikelen op de kennisbank.

Stap 2 – Het eerste kennismakingsgesprek

Dag 1 of 2 – Jouw persoonlijke vormgever neemt contact op.
Zodra jouw aanvraag bij ons binnen is neemt jouw persoonlijke vormgever contact met je op. Het eerste contact is altijd telefonisch. In dit eerste gesprek leer je elkaar kennen en kun je duidelijk aangeven wat jouw wensen m.b.t. de vormgeving zijn. De vormgever zal jou begeleiden in het maken van keuzes en suggesties doen voor de vormgeving.

> Benieuwd wat er besproken wordt in een eerste kennismakingsgesprek? Lees hier meer over in onze kennisbank.

Stap 3 – De vormgevingsproef

Week 1 – Snel een beeld van het eindresultaat.
Na het eerste kennismakingsgesprek met jouw persoonlijke vormgever beginnen we aan de daadwerkelijke vormgeving van je proefschrift in de vorm van een vormgevingsproef. Een vormgevingsproef bevat alle elementen uit jouw proefschrift, verzameld op een aantal pagina’s. Op deze manier krijg je direct een goed beeld van het eindresultaat. Middels een aantal correctierondes verfijn je samen met jouw vormgever het proefschrift ontwerp totdat jij tevreden bent over het resultaat.

> Lees in onze kennisbank meer over hoe de vormgevingsproef de opmaak van jouw proefschrift bepaald.

Stap 4 – Vormgeving van het proefschrift

Weken 2 en 3 – Jouw gehele proefschrift wordt vormgegeven.
Nadat de opmaak stijl is vastgesteld in de vormgevingsproef gaat een vormgever aan de slag met de vormgeving van het gehele manuscript. Daarnaast wordt jouw omslag vormgegeven, meestal worden op basis van het omslag ook de titelpagina’s vormgegeven. Wanneer het gehele proefschrift is voorzien van de juiste vormgeving ontvang je een PDF. Wij raden aan de toegestuurde PDF goed te bekijken en door te nemen. Wij bieden een aantal correctierondes om de vormgeving verder te vervolmaken.

> Nog meer informatie over de vormgeving van jouw proefschrift vind je in onze kennisbank.

Stap 5 – De proefdruk van jouw proefschrift

Week 4 – Een digitale- en printproef van uw proefschrift en omslag.
Zodra jouw vormgever de opmaak van het proefschrift heeft voltooid, geven wij de bestanden door aan de drukkerij. Hier worden jouw bestanden voorbereid voor het drukproces, na deze voorbereiding keur je een digitale proef goed. Deze digitale proef wordt vervolgens geprint en fysiek naar jou opgestuurd. Bij een proefdruk vallen er vaak andere zaken op dan wanneer je een proefschrift bekijkt op een beeldscherm. Correcties op deze proef geef je gewoon door aan jouw persoonlijke vormgever, niet aan de drukkerij.

> Op onze kennisbank kom je meer te weten over waarom er een proefdruk gemaakt wordt van jouw proefschrift.

Proefschriften in huis

Week 6 of 7 – Jouw proefschriften worden bezorgd.
Na de proefdruk en de laatste correcties is een proefschrift klaar om gedrukt te worden. Vaak duurt het twee weken voordat alle proefschriften gedrukt zijn en geleverd worden op een door jouw aangewezen locatie. Dit is natuurlijk een spannend moment. Maar wanneer jij goed voorbereid begonnen bent en een goede samenwerking hebt gehad met jouw vormgever zal het resultaat minstens zo mooi zijn als verwacht. Hierna is het aan jou, de verdediging is het slotakkoord van een bijzondere periode. Zodra jij de boeken in handen hebt zijn wij tevreden. Wij vragen jou het proces te evalueren, op deze manier waarborgen en verbeteren wij de kwaliteit van Persoonlijk Proefschrift.

Overtuigd van ons proces?

Direct vrijblijvend aanvragen

Of bel  +31 (0) 30 207 27 07