Hoe lang duurt het maken van je proefschrift?

Een vraag die we, logischerwijs, geregeld krijgen is hoe lang het proces van het vormgeven en drukken van je proefschrift duurt. Nu is dit vaak sterk afhankelijk van je wensen en de specificaties van de vormgeving en het drukwerk van jouw proefschrift.


Om je toch een goed beeld te geven vertellen we hoe lang de verschillende fases gemiddeld duren. Het gehele proces duurt gemiddeld 7 weken, van het moment dat je de order start totdat je de boeken in huis hebt.

Hoe lang duurt het vormgeven van je proefschrift?

Het belangrijkste advies wat wij kunnen geven is: neem de tijd. Het proces kan altijd sneller maar daar wordt het niet leuker van. Om het proces zonder stress te doorlopen kun je beter wat eerder beginnen.

Het Persoonlijk Proefschrift pakket (binnenwerk en standaard omslag)
De vormgeving van dit pakket duurt gemiddeld 4 weken. Dit is vanaf het moment van order plaatsen tot het aanleveren van de vormgegeven, drukklare bestanden aan de drukker.

Het Premium pakket (binnenwerk en custom omslag)
De vormgeving van dit pakket duurt gemiddeld 5 weken. Ook dit is vanaf het moment van plaatsen van de order tot het aanleveren van de vormgegeven bestanden aan de drukker.

Hoe lang duurt het drukken van je proefschrift?

Voor het drukken is de benodigde tijd sterk afhankelijk van je oplage, keuzes in papiersoorten en eventuele speciale bewerkingen. Daarnaast ben je ook afhankelijk van de drukte op dat moment bij de drukker.

Gemiddeld gezien moet je 2 tot 3 weken rekenen van het moment dat je vormgever de bestanden voor de proefdruk aanlevert totdat je de boeken in huis hebt. Dit is inclusief het ontvangen en beoordelen van een proefdruk.

Mocht je een specifieke indicatie willen van hoe lang de vormgeving en productie van jouw proefschrift gaat duren, voel je dan vrij contact op te nemen met de coördinator om de mogelijkheden te bespreken.

Een aantal van onze proefschrift omslag ontwerpen:


Onze vormgevers ontwerpen graag je binnenwerk maar zijn daarnaast ook erg goed in (custom) omslagen. Elke week voegen we omslagen toe waardoor je altijd nieuwe inspiratie op kunt doen.

Afwijken van de gemiddelde duur voor het maken van een proefschrift

De vormgeving van je proefschrift kan langer duren..

.. als je proefschrift meer dan 30 tabellen heeft;
.. als je meer dan drie correctierondes nodig hebt voor de vormgeving;
.. als je de bestanden later aanlevert dan afgesproken;
.. als je (veel) tekstuele correcties hebt, deze worden handmatig gedaan;
.. als je niet tijdig feedback aan je ontwerper geeft;
.. als je het prettig vindt om rustig de tijd te nemen voor de vormgeving, je maakt dan een ruimere planning met je vormgever.


De vormgeving van je proefschrift kan sneller gaan..

.. als je minder dan drie correctierondes nodig blijkt te hebben;
.. als je gebruik maakt van ons spoed-proces;
.. als je een erg klein proefschrift hebt met weinig tabellen en/of figuren;
.. als je in staat bent snel feedback te geven aan je vormgever;
.. als je geen tekstuele correcties hebt;
.. als je alle bestanden die moeten worden aangeleverd al correct klaar hebt staan (zie ook onze aanleverspecificaties).

Wat klanten over ons zeggen:


Creative, skilled and forward-thinking

Mirjam did an excellent job translating my personal preferences into a beautiful layout.

Ward Ooms

I was amazed by the quick revisions based on my feedback.

Jornt was very cooperative, quick in responses, easy to communicate with and easy to get in contact with (also outside office hours). I liked his initative to try out a design and I think he has good taste in his design choices.

Jelle Dalenberg

Mijn proefschrift is helemaal naar wens en nog beter!

Marilou is perfectionistisch, gezellig, creatief en communiceert en werkt in een rap tempo. Ik was ontzettend blij met haar! 

Elke Tjeertes
Bekijk alle beoordelingen