Spell-check van je proefschrift. Controleer op fouten!

Bij Persoonlijk Proefschrift zorgen wij voor de opmaak van jouw proefschrift. Dit betekent dat we er vanuit gaan dat alle teksten correct aangeleverd worden en niet meer aangepast worden nadien. Het is dus verstandig om zorgvuldig de teksten uit jouw proefschrift te controleren op fouten voordat wij starten met de vormgeving.

Dit artikel geeft je antwoorden op de volgende vragen:
– Hoe kan ik mijn proefschrift zelf beter controleren op tekstuele fouten?
– Zijn er betaalde diensten die mij kunnen helpen om het niveau te verhogen?
– De grammaticale check van Word werkt niet goed, wat wel? Grammarly.

50.000 woorden foutloos?!

Al je artikelen bij elkaar geeft een proefschrift van zo’n 50.000 tot soms wel 100.000 woorden. Dat is een flinke kluif en het kan lastig zijn om hier alle tekstuele fouten uit te halen. De beste tip die we je kunnen geven is het uitprinten van je proefschrift. Door het uit te printen zie je veel beter foutjes omdat je je beter kunt focussen op de tekst. We zien regelmatig tekstuele correcties die pas opgemerkt worden nadat het proefschrift bij de drukker als proef gemaakt wordt.

Software / Grammarly

Helaas kun je ook niet altijd vertrouwen op Word. Word controleert individuele woorden maar niet de zinsbouw. Gelukkig is er een bedrijf dat zich hier juist wel op richt: Grammarly. Grammarly is een gratis online dienst die zich focust op het analyseren en verbeteren van complexe engelse zinnen. Je kunt dit in het algemeen goed gebruiken, een plugin in je browser zorgt ervoor dat ook je mails bijvoorbeeld gecheckt worden.

Geen tijd om je proefschrift op fouten te controleren?

Wanneer je geen tijd hebt om de check zelf uit te voeren, of je bent er misschien geen ster in kun je ook gebruik maken van betaalde diensten. Deze werken meestal met behulp van ervaren (Engelse) tekst schrijvers en kunnen je veel moeite besparen. Wij werken zelf veel samen met Scribbr. Scribbr is gespecialiseerd in het controleren van manuscripten. De editors van Scribbr zijn academisch geschoolde taalkundigen. Alle editors hebben een strenge sollicitatieprocedure doorlopen en zijn in de Scribbr Academy klaargestoomd voor het redigeren van academische teksten. Voor Engelstalige dissertaties werken ze alleen met native English speakers. Alle editors werken bovendien met het Scribbr-Verbetermodel speciaal ontwikkeld voor academische teksten.

Gerelateerde artikelen