Hoe wordt een proefschrift opgemaakt?

Zoals eerder besproken in onze kennisbank wordt de opmaak van een proefschrift bepaald doormiddel van een vormgevingsproef. Wanneer dit eenmaal gebeurd is wordt deze opmaak doorgevoerd in het gehele manuscript. Parallel hieraan wordt een omslag vormgegeven. De opmaak van het binnenwerk en het omslag worden toegelicht in dit artikel. Zou je graag meer willen weten over de vormgevingsproef lees dan ons artikel over de opmaak van de vormgevingsproef voor jouw proefschrift in onze kennisbank.

Opmaak van de hoofdstukken in een proefschrift

Nadat de opmaak stijl is vastgesteld in de vormgevingsproef gaat een vormgever aan de slag met de vormgeving van alle hoofdstukken. Afhankelijk van het aantal hoofdstukken dat wordt vormgegeven duurt dit gedeelte van de opmaak 1 tot 2 weken. Na deze periode van 1 tot 2 weken ontvang je alle opgemaakte hoofdstukken van je proefschrift in één keer. De vormgever stuurt deze als PDF bestand.

Wij raden aan de toegestuurde PDF goed te bekijken en door te nemen. Wij bieden een drietal correctierondes om de vormgeving verder te vervolmaken. Correcties geef je door het maken van notities in de PDF die door de vormgever is gestuurd. In een apart artikel gaan wij in op hoe jij correcties op de vormgeving van het proefschrift doorgeeft aan de vormgever in Adobe Acrobat Reader.

Let op: het is belangrijk is dat de bestanden die aangeleverd zijn op dit moment definitief zijn. Onze vormgevers moeten namelijk een additioneel uurtarief rekenen voor het doorvoeren van tekstuele correcties in deze totale proef.

Opmaak van een omslag (de cover) van een proefschrift

Het omslag is het meest kenmerkende onderdeel van een proefschrift. Het omslag wordt gelijktijdig met het binnenwerk van het proefschrift opgemaakt. Een mooi vormgegeven omslag kan veel indruk maken. Op onze website vind je veel voorbeelden van omslagen gemaakt door Persoonlijk Proefschrift. Wil je graag dat jouw proefschrift net dat beetje meer opvalt? Dan raden wij aan om ons artikel over speciale omslag bewerkingen voor jouw proefschrift te lezen.

Bij Persoonlijk Proefschrift heb je volledige vrijheid in de vormgeving van jouw omslag. Dit gebeurd standaard op basis van een afbeelding welke door onze vormgevers bewerkt wordt. Heb jij nog geen afbeelding? Kijk dan voor tips over het vinden van een afbeelding voor jouw proefschrift omslag in onze kennisbank.

Wil je graag dat wij een op maat gemaakte afbeelding creëren voor jouw omslag? Dat kan natuurlijk ook. Doordat er veel verschillende vormgevers werken bij Persoonlijk Proefschrift is er altijd wel een specialist voor het vervaardigen van de ideale afbeelding. Voor een op maat gemaakt omslag kies je ons Premium pakket voor de vormgeving van jouw proefschrift, hierin is een volledig vrij omslag standaard opgenomen.

Nu weet je iets meer over de opmaak van een proefschrift. Het resultaat is altijd enthousiasmerend, vier jaar werk komt nu samen in één boekje. Logischerwijs wil je natuurlijk dat dit boekje perfect is. Daarom raden wij aan om het laatste puntje op de i te zetten door een proefdruk te laten maken en eventuele correcties door te voeren samen met jouw vormgever. Lees meer over de proefdruk en correcties van jouw proefschrift in een volgend artikel.

Gerelateerde artikelen