Welke aanlevermomenten zijn er in de vormgeving van een proefschrift?

Ons ontwerpproces is zo samengesteld, dat jij je niet druk hoeft te maken over het aanleveren van bestanden bij de drukker. Hier zorgen wij voor! Wel ontvangen wij graag op een bepaald moment in het ontwerpproces het definitieve Word-bestand van je proefschrift. Tot die tijd voldoet een conceptversie. Wanneer je precies een definitief manuscript moet aanleveren, én welke andere aanlevermomenten er in het vormgevingsproces zitten, kun je in onderstaande tabel terugvinden.

Planning Aanlevering
Aanleveren definitief Word‑document Je vormgever heeft uiterlijk 8 dagen voor de proefdruk van jou het definitieve Word‑bestand nodig. Je wilt voorkomen dat dit later wordt, want dan kunnen we alleen nog overstappen op een spoedtraject. Je kunt dan een voorgedefinieerde template kiezen voor de opmaak, en we rekenen een spoedtoeslag.
Aanleveren proefdruk Op dit moment levert je vormgever de bestanden voor de proefdruk aan bij de drukker, dit hoef jij dus niet zelf te doen! Samen met je vormgever streef je ernaar om deze versie zo compleet mogelijk te maken, maar je kunt nog een enkele wijziging doorvoeren na de proefdruk. Je ontvangt een bevestiging wanneer deze bestanden succesvol bij de drukker zijn aangekomen.
Aanleveren productie Hier stuurt de vormgever de definitieve drukbestanden naar de drukker. Je ontvangt van deze aanlevering opnieuw een bevestiging. Het ontwerp moet nu helemaal goed zijn. Er kunnen geen wijzigingen meer doorgevoerd worden na deze datum.
Levermoment boeken Als laatste levert de drukker de boeken aan jou. Deze datum is afhankelijk van je drukker en eventueel speciale bewerkingen. Als je hier vragen over hebt, neem dan contact op met je drukker.

Voorafgaand aan het ontwerpproces maken we ook al graag kennis met je, ook wanneer je geen toonbare bestanden hebt! Wanneer je na kennismaking gekoppeld wordt aan een van onze vormgevers, is een conceptversie van je proefschrift echter waardevol. De precieze vereisten van een conceptversie vind je terug in het artikel over de aanleverspecificaties. In sommige situaties kan je ook al gekoppeld worden als je nog geen conceptversie hebt; bijvoorbeeld als je promotiedatum in de verre toekomst ligt.

Zodra op basis van je conceptversie een vormgevingsproef is gemaakt die je bevalt, gaat je vormgever dit ontwerp op je volledige manuscript toepassen. Hiervoor is een definitieve versie van je Word-bestand nodig. Om hier genoeg tijd voor te hebben, heeft je vormgever dit uiterlijk 8 dagen voor de proefdruk nodig. Mocht je dit niet halen, geen paniek! In zo’n geval krijgt je proefschrift een spoedprocedure. Je kunt dan uit enkele voorgedefinieerde templates kiezen, om je proefschrift alsnog een prachtige opmaak te geven.

Nadat je vormgever jouw definitieve manuscript heeft, hoef je doorgaans geen verdere bestanden aan te leveren. De enige verantwoordelijkheid is nu samen met je vormgever in aanloop naar de datums voor de proefdruk en productie het ontwerp helemaal rond te krijgen. Zodra deze drukmomenten eenmaal aanbreken, zal je vormgever de bestanden netjes bij de drukker aanleveren. Jij ontvangt altijd een bevestiging van een succesvolle aanlevering.

Gerelateerde artikelen